En snabbvisit i Köpenhamn!

Ny vecka och nya resor!

Den här hösten har det blivit många utflykter för min del och man måste ju verkligen ta igen alla resor man missade under pandemin minst sagt. Med detta sagt så var den förra helgens utflykt kanske den roligaste jag haft sedan den här sidan av pandemin.

Jag begav mig till Köpenhamn tillsammans med min goda vän Majsan som pluggar i Malmö. Hon mötte upp mig på Malmö station dit jag tog tåget och sedan bilade vi i hennes gamla Toyota över Öresundsbron.

Vi tog in på ett vandrarhem ganska centralt beläget som verkade väldigt trevligt. Enda problemet var att det var omfattande markarbeten på gatan där det låg så vi hade svårt att ta oss ända fram med bilen. Vi fick parkera i ett P-hus en bra bit därifrån och sen konka våra resväskor en stund innan vi till slut kunde checka in.

Vädret var varmt och gött och vi inledde helgen med att vandra på Ströget där vi hittade en trevlig kiosk som serverade glass. Med varsin dansk glass i handen slog vi oss ned vid ett torg och bara njöt av dagen. Kvällen bjöd på dansk pölse och ett antal goda öl som sköljdes ned ute på lokal.

Under lördagen passade vi på att besöka Christiania vilket var en upplevelse i sig. Ni som inte har varit där – passa på att besöka stället medan det fortfarande finns kvar!

Efter att ha varit med om denna speciella upplevelse kände vi att det var dags att testa det danska nattlivet. Vi började i en bar som låg i en källare nära Västerbro och där var det bra ös. Klientelet var mestadels unga människor, gissningsvis studenter, som röjde loss till Elektro och House. Sedan drog vi vidare på en barrunda som tog oss genom hela centrala Köpenhamn. Det blev en blöt och härlig kväll som satte pricken över i:et för vår resa.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *