Hockey i Jönköping

Hej alla glada läsare!

Ni som har följt mig länge vet att jag absolut inte är någon sporttjej. Be mig inte förklara vad offside är för någonting och jag ber om ursäkt om jag blandar ihop hockey och innebandy eller fotboll. Om jag råkar säga utebandy istället för bara bandy så ska ni inte bli förvånade.

Men nu har jag varit på hockey och det var en trevlig upplevelse. Min vän Jocke bjöd med mig och det bar av till Jönköping där vi tillbringade en weekend i och med att vi skulle på matchen. Jocke hade fått biljetter via jobbet och vi skulle se matchen från en VIP-loge vilket var en häftig och lyxig upplevelse.

Framme i ishallen blev jag positivt överraskad. Jag hade väntat mig att det skulle vara kallt och var klädd för det, men arenan i Jönköping påminde mer om en arena där man går på konsert. Kallt var det bara nere på isen.

Vi tog plats i logen och såg det lokala laget spela. Först visste jag inte vilket lag som var hemmalaget för inget lag hette Jönköping. Men då förklarade Jocke att det var HV71. H:et stod för Husqvarna tydligen och det är ju grannkommunen. Så det fick sin förklaring.

Själva matchen var spännande och jämn men jag blev mest imponerad över publiken som sjöng och hejade fram sitt lag i alla tre perioder. Det var verkligen häftigt att höra flera tusen vilda fans ropa och sjunga sina hejaramsor samtidigt som de viftade med flaggor och hoppade.

I logen satt vi bekvämt och serverades en god middag som vi sköljde ned med god dryck. Jag hade väntat mig att stå och frysa och värma mig med en korv med bröd men här serverades en god asiatisk buffé istället, så snacka om att jag blev positivt överraskad.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *