Ett besök i Örebro

Alla resor behöver inte vara till andra sidan jordklotet!

Den gångna helgen åkte jag inte särskilt långt och till ett ställe som många kanske inte tycker är så speciellt spännande. Men jag hade en trevlig helg i Örebro och staden har faktiskt mer att erbjuda än vad man först tänker.

Jag började min vistelse i ”Öret”, som vissa av invånarna kallar staden, med att besöka det lokala landmärket Svampen. Det är ett gammalt vattentorn som är format som en svamp och som är det första många ser när de kommer till Örebro via motorvägen.

Idag är det inget vattentorn längre men det går att åka upp i Svampen och njuta av utsikten. Där uppe har de också en restaurang vilket innebär att man kan njuta av en bit mat samtidigt som man ser ut över Örebro. Det var ett ganska häftigt ställe och man kommer högre upp än vad man kanske tror när man ser Svampen från marken.

Därefter gick turen vidare till Gustavsvik som är ett äventyrsbad. Här släppte jag loss barnet inom mig och lekte bland vågorna som vågmaskinen skapade och åkte de roliga rutschbanorna. Jag passade också på att njuta en stund på relaxavdelningen.

Här blev jag faktiskt väldigt inspirerad eftersom det var så skönt att njuta i den varma bubbelpoolen. Efter en stund i bastun kände jag mig klar och redo att möta Örebro by night.

Men först surfade jag in på en sajt som sålde spabad örebro och köpte hem ett. Känslan från Gustavsviks bubbelpool ville jag ta med mig hem så det såg jag till att göra.

Örebrokvällen började på en trevlig italiensk restaurang där jag åt en pasta som höll hög klass och fortsatte sedan ut på ett trevligt uteställe som heter Makeriet. Där köpte jag goda drinkar och såg en stad med ett pulserande uteliv. Det blev en trevlig kväll och jag skaffade många nya vänner under kvällens gång!

För att summera så blev hela vistelsen i Örebro väldigt lyckad.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *