En weekend i Malmköping

Hej alla glada läsare!

Nu i slutet på sommaren har jag hunnit med en liten weekend i Sverige och den här gången gick turen till Malmköping som visade sig vara en väldigt mysig och trevlig liten stad.

Jag anlände dit på fredagen och checkade in på hotellet som visade sig vara mycket trevligt och där man verkligen fokuserade på service. Efter att ha lämnat mitt bagage på rummet och gjort mig i ordning gick jag ut på stan. Hotellet låg centralt beläget så det var nära till flera trevliga caféer och restauranger.

Jag hade turen att lyckas besöka Malmköping då solen strålade och det var varmt och behagligt i luften. Sommarens sista semesterfirare, eller folk som hade gått tidigare från jobben, satt på uteserveringarna och det var både öl och vin i glasen på många håll. Stämningen uppsluppen.

Efter att ha slagit mig ner på ett trevligt café och njutit av en räkmacka med tillhörande kaffe så bestämde jag mig för att flanera runt i centrum. Malmköping är en ganska liten stad så det gick relativt fort att hinna se hela centrum, som får beskrivas som litet men trevligt.

Vid ett lokal såg jag att det pågick en konstutställning och det var fri entré. Jag hade en sån tur att det dessutom var vernissage så jag passade på att smita in och titta på tavlorna.

Utställningen var av en konstnär som målat av lokala motiv men lagt på en egen surrealistisk prägel. Det var kul att försöka utröna vilka av tavlorna som gestaltade byggnader och platser som jag just gått förbi.

Under lördagen turistade jag för fullt. Jag tog massvis av bilder från platserna som syns i filmerna om ”hundraåringen”, ni vet med Robert Gustafsson, och det måste nog vara det som Malmköping faktiskt är mest känt för. Det var häftigt att se i verkligheten.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *