En ny resa till fjällen

Hej alla glada läsare!

Efter att min ensamma skidresa till Sälen blev ett fiasko bestämde jag mig för att ge fjällen en ny chans. Nu är skidsäsongen över för den här gången men jag bestämde mig ändå för att hänga på till Idre när jag fick frågan av min kompis Nicole. Hon föreslog att vi skulle åka upp dit och bo i en stuga och njuta av naturen. Vi skulle vandra på fjällen i flera dagar och det kändes otroligt kul.

Vi reste upp på torsdag morgon och kom fram till vår härliga fjällstuga som hade ventilation Idre installerat vilket var väldigt skönt eftersom det innebar att vi kunde ställa in rummets AC på en behaglig temperatur och ta igen oss efter den långa bilresan upp.

På fredagen begav vi oss ut på fjället för vår första vandring. Det var otroligt kul att bege oss ut på bergen och de vackra vyerna var slående. Vi hade också väldigt tur med vädret då det var strålande sol och knappt någon blåst alls.

Något jag tycker är väldigt härligt när man beger sig ut på vandring är att ta med varm choklad eller te i en termos och sedan plocka med mackor, bullar, kakor och annat gott. Med en sådan matsäck medtagen blir de obligatoriska fikastunderna uppe på fjället väldigt mysiga.

Som tur är så är min vän Nicole ett lika stort fikamonster som jag är. Vi packade med varsin rejäl matsäck och njöt av flera pauser under vandringens gång.

Vi passade även på att ta fina bilder på utsikten. Normalt sett är jag inte jättemycket för att fota massor när man är ute och reser. Jag tycker bättre om att vara närvarande i nuet. Men dessa vyer var verkligen värda att föreviga på bild.

Vi vandrade även på lördagen innan vi rullade hem på söndagen efter en trevlig weekend tillsammans.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *