Misslyckad tripp till Dalarna!

Har ni sett filmen Ur Spår på Netflix?

Den handlar om en som ska åka Vasaloppet och man kan lugnt säga att det är mycket som går snett… Den är väldigt rolig i alla fall, se den om ni har möjlighet!

De misslyckade delarna ur den filmen påminde väldigt mycket om min resa till Dalarna härom veckan. Inte för att jag skulle åka Vasaloppet, men ändå.

Det började så här. Jag bestämde mig för att passa på att åka lite skidor innan säsongen tog slut. Det här var under de sista veckorna som Sälen höll öppet och jag hittade en stuga i Stöten till ett bra pris.

Först skulle jag åka med Amanda och Pernilla och de bokade in sig tillsammans med mig. Men samma dag som jag skulle hämta upp dem hade båda blivit sjuka. Pernilla hade åkt på halsfluss och Amanda blev magsjuk. Så jag fick skicka krya-hälsningar till dem båda och själv bege mig upp mot Sälen.

När jag kommit förbi Borlänge hörde jag att något lät fel från motorn. Jag stannade vid vägkanten och tittade efter. Nu är jag ingen expert på bilar, men jag märkte att något var fel när jag försökte starta bilen igen och den var stendöd. Så jag fick kontakta en Bärgare Dalarna som kom och hämtade mig och gamla Bettan som bilen min kallas.

Efter mycket om och men hamnade bilen på en verkstad och jag fick ta in på ett motell i Borlänge. Efter att ha ätit frukost och kommit upp på rummet dagen därpå upptäckte jag att jag haft inbrott på rummet. Någon hade stulit alla mina kläder och tillhörigheter. Som tur var hade jag mobilen med mig ner på frukosten så den lyckades tjuven inte ta.

Det blev en skidresa ensam där jag stukade foten under första åket. Sedan pimplade jag vin ensam i min stuga.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *