Vår trädgård är sååå trött och ledsen. Kanske för att den känner sig bortglömd och längtar efter att bli lite ompysslad. Men det ska bli bättre än så, den ska få en riktig make over. Vi har tagit hjälp av Nicole på Kungsbacka trädgårdsdesign och hon har varit här för en ”konsultation”. Innan dess har vi fått svara på massor med frågor om väderstreck, vindar, jordmån och syfte och funktioner. Vi har också levererat ritningar och flygfoto (tur att Google finns…)

I 3,5 timmar var hon hos oss och gick igenom varenda kvadratcentimeter av trädgården. Hon satte sig t ex på altanen för att se vad vi såg. Hon ”provgick” ev kommande gångar och mätte med laser alla punkter som gick. Hon har alltså stenkoll på hur långt det är från vårt olvonträd till rhododendronbuskarna. Vi pratade mycket om materialval, om hur plattor och trappor skulle placeras. Vi pratade också om val av staket och jag vill ju gärna se det i form av armeringsmattor, sådär lite lagom rostiga 😉 Det kommer i alla fall att bli en lagom lättskött och med lite lantligt stuk. Framför allt kommer det att bli ett helt nytt tänk med entrén.

Om ca två veckor kommer hon att leverera en skalenlig illustrationsplan ”med förslag till utformning av hårdgjorda ytor och planteringar,där växter, material samt utrustning (tex.belysning, pergola, spaljé, staket) anges i detalj. Planteringsförslag, växtlista och markplan med belysning ingår också”. När vi väl är överens kommer det att vara dags att börja räkna på kostnaderna och ta in offerter. Men vi måste börja med att ta ner några träd och framför allt den jättestora granen. Lär nog behöva ta kontakt med arborister för den behöver nog kapas uppifrån och ner. Vill ju inte krossa vårt nyrenoverade hus!

Tankar om utbyggnad och en pool förekom också…