Vi har sedan ett par veckor bestämt oss för att åka till Rom över allhelgonahelgen. Planen har varit att sticka på torsdag morgon och flaxa hem söndag eftermiddag. Rum var bokat på hotell Villa Duce – ett stenkast från allting och mitt i smeten! Allting lunkade på och jag tyckte att det började bli dags att kolla flyget. Men va f-n!!!! Nästan omöjligt att hitta ett vettigt alternativ för hemresan på söndagen. Antingen så kostade biljetterna multum, eller så skulle det ta – typ –  27 timmar att ta oss hem. Efter en snabb överläggning med C så tog vi beslutet att stanna en natt till. Något enklare och billigare att åka på måndagen, och eftersom hotellet hade extraprispå natt mellan söndag och måndag så blev ju det en riktigt fin affär!

Nu gäller det bara att beställa ett kanonfint höstväder också! Undrar vad det kan kosta…

Det finns ju en massa härliga måsten i Rom och bland det viktigaste är ju att äta god mat och det ska det göras, så klart. Sen måste vi ju till Colloseum (bilden ovan är lånad från Rolfs Buss och Flyg), Peterskyrkan, Sixtinska kapellet, Fontana di Trevi, och Spanska trappan och …. Kanske att det finns tid till lite shopping också, även om det nog mest kommer att handla om fönstershopping. Särskilt om man är lite nyfiken  att kika på de mer exklusiva märkena!

Detta rummet har vi bokat och det har en egen liten terass/balkong ut mot trädgården. Kan riktigt se oss sitta där och äta frukost eller sippa på ett glas prosecco. Just det, får inte glömma att beställa varmt o gott höstväder! (Foto: Hotellets hemsida)

Nån som varit där och har lite tips?