Tog med mig hem ett ex av SJ:s tidning Kupé en gång när jag åkte till Stockholm. Anledningen var att de hade en liten småkul sida de kallar Infotainment. I detta numret var temat Vetenskap och lycka, och vem vill inte veta mer om det?

För mig är lycka små korta blixtar och stunder av ögonblick med en känsla som tar andan ur en totalt. Man vet inte riktigt vart man ska ta vägen och glömmer av att andas! Det kan  susa i öronen, kittla i hjärtat eller få en i ett totalt vacum. Ovasett vilket, är det ett kortvarigt rus. Man kan inte gå omkring och vara LYCKLIG hela tiden!!! Man ska vara nöjd och glad om man känner en vardagstillfredställelse och lugn och harmoni, Tror inte heller på att man ska jaga ”fixar”, utan låta dem komma när de kommer. Man kan däremot möjliggöra förutsättningarna 😉

Bilden tog jag på Vrångö i april 2011, och jag bär med mig den sen dess i olika former, både mentalt och som t ex bakgrundsbild på telefonen. Segling är ju en stor del av våra liv och jag kommer ihåg, som om det vore i går, det totala lyckoruset att tillsammans med C uppleva denna fantastiska solnedgång. Om jag kommer ihåg rätt brände jag nog av ca 500 bilder den kvällen. Jag tycker så mycket om bilden, inte för att den är perfekt, utan för att när jag ser den så kommer en del av känslan tillbaka och jag kommer ihåg. Det är lite som att suga på en karamell!

Men det finns ju , enligt vetenskapen andra sätt att bli lycklig, så läs vad Falkirk skriver i sin artikel i Kupé om detta.