Vilken kanonhelg!

Det måste ha varit världsrekord i hur snabbt och enkelt det funkade för oss i helgen! Båten sjösattes i fredags, mastades på i lördags och i söndags eftermiddag var det premiärsegling! Vi hade till och med en sån tur att i samma stund det var dags att sätta på seglen så mojnade vinden och vred så att vi låg precis rätt i vind!

Jag har ju, som vanligt, lite problem innan ”sjöbenen” är på plats och när jag numera har ont i både fot och knä pga artrosen så är man väl inte direkt graciös som en gasell precis men trots kylan var det såååå härligt! Vi var nästan ensamma ute. Inte konstigt kanske när det är ovanligt mycket båtar kvar på land. Inte konstigt det heller med denna kalla våren.

Kappseglingssäsongen startade i måndags så det var ju en stor anledning till brådskan att få båten i ordning men det återstår ganska mycket innan den är bobar. Fast det blir också enklare för varje år. Det som inte används under förra året kommer inte ens med i båten den kommande säsongen! Det är alltså inte kvantitet utan kvalitet som gäller. I är det både nya kuddar och täcke som står på i köpslistan.