Nya App-tips…

I nya På Kryss så finns det flera artiklar som handlar om appar,  t ex den nya Gästhamnsguiden. ”Du kan antingen söka direkt från din position eller på namnet på Gästhamnen. Du ser din position direkt på satellitkartan och alla gästhamnar inom 30 sjömils radie. Sen är det bara att klicka på gästhamnen. Du får upp info och bilder om hamnen, klickbara telefonnummer. Avstånd från din position till hamnen och andra uppgifter. Du kan betygsätta hamnar. Du ser naturhamnar på samma sätt”. Läs mer om den också på Gästhamnsguiden. Den använder Google Earth, vilket innebär att det finns en massa information som inte finns på sjökorten. Jag kollade upp en av våra favoritgästhamnar – Lyckans Slip i Fiskebäckskil – och så här ser den ut.

Tanken är att appen ska bli interaktiv, och man ska själv kunna lägga in information och bilder om t ex naturhamnar. Jag funderar bara på om vi inte är lite för egoistiska för det. En bra naturhamn som ”ingen annan hittar till” är väl som ett bra svampställe, inte sjutton talar man om för andra var det finns! Fast det gäller kanske bara mig. Ni andra är säkert mycket godare och generösare människor än vad jag är 😉

På Kryss har också en artikel om ytterligare 17 smarta appar. En del har jag tipsat om tidigare, men det finns några nya också. Eftersom jag har bestämt mig för att bli en fena på att trimma så har jag laddat ner Granboken.

Som Apple-fantast, så har jag normalt ingen koll på vad som finns för android, men just Granboken har jag kollat att den finns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *