Jag har nästan slutat titta på det som kallas ”tablå-TV”, dvs det som har en fast sändningstid. I stället väljer jag själv vad jag vill titta på och framför allt när jag vill titta. Fast nyheterna brukar komma på vid 19.00 alt 19.30 – man är väl lite traditionsbunden…. Det blir i alla fall mindre kvantitet och mer kvalitet, även om vissa kanske ifrågasätter vad som är kvalitet, men det är i alla fall medvetna val.

Just nu så är jag lite nördig på långa serier. Gärna en fyra, fem säsonger, så gissa om det är lite julafton idag när Netflix har släppt säsong fem av House of Cards. Jag är en riktig nörd på denna så välskrivna och välspelade serie om makt, intriger och falskspel i amerikans politik. (F-n vet om den inte är mer aktuell än någonsin just nu?)

En annan serie på samma tema är Designated Survivor. Nästan lika bra och med en fantastiskt Keifer Sutherland i huvudrollen.

Sen finns ju Orange Is The New Black, Black Mirror, Bloodline och en massa fantastiska dokumentärer som t ex The Keepers , eller varför inte frossa i minnen på SVT:s Öppet arkiv? Så vad väntar ni på? Sätt på TV:n, poppa lite popcorn  och burra upp er en regnig lördag. Strunt i alla ”måsten” och bara njut!!!!