Idag har jag hämtat min nya bästa vän. Låter kanske lite löjligt men en stor del av mitt liv finns, levs, upplevs och dokumenteras på datorn och/eller paddan. Där finns mina bilder, min musik, mina böcker och dokument. Där finns mina recept, mina minnen, mina galna idéer och skisser och ”hela världen”. Just nu finns det ett antal webb-kurser också. Framför allt finns familj och vänner där, på olika sätt och i olika forum.

Mina gamla vän, en MacBook Pro, har några år på nacken och gjort sitt. Den är slö och trött och kommer att pensioneras och kommer att användas som arkiv och ”lager”. Visst kunde jag kanske rensat, städat och uppdaterat den men det kändes inte riktigt som ett alternativ. Hittade i stället ett erbjudande om MacBook Air inkl Office 365 och nu är den här.

Det är kanske inte riktigt politiskt korrekt, men jag erkänner det ändå; jag är väldigt förtjust i min dator och vad den hjälper mig att göra.

Det blev en annan liten kompis också, en ny kamera. Den gamla rymde i flytten och min systemkamera är allt för bökig att ha med sig ”bara så där”. Gillar uttrycket att ”den bästa kameran är den man har med sig”. Jag kollade ganska noga testresultat och vad jag var villig att ge för en kamera som antingen bor i fickan i shortsen eller jeansen alternativt  i flytvästen.  Mina kameror lever ett ganska tufft liv 😉 Mitt val denna gången blev en Sony DSC-RX 100. Tror att jag ska bli nöjd!