Vi reser nästan aldrig tillbaka till samma ställe, knappt samma land, men vi har blivit förälskade i Rom! Har varit i Italien tidigare men Rom var första gången för ett år sedan. Föll pladask så redan när vi var här förra gången bestämde vi att vi skulle åka tillbaka!

Förra gången bodde vi på ett helt fantastiskt litet hotell i närheten av Villa Borghese men när vi åkte tillbaka en vecka i november så bokade vi ett Airbnb, och lika nöjda som vi var i Hollywood lika nöjda blev vi även Rom! Kan man bli annat när man bor så här fint i Trastevere.

Det viktigaste, och det vi lägger pengar på när vi reser är INTE boendet, utan faktiskt maten. I alla former och på alla sätt. Jag tycker om att snosa, och lukta och titta och smaka. Här får ni ett litet urval av bilder som på ett litet sätt kanske kan förmedla det jag menar.

Frukosten

Eftersom jag normalt inte är särskilt förtjust i vitt, sött bröd så brukar det inte bli så mycket smörgåsar till frukost för mig, men när man fått smak på dessa frasiga panini, så fanns det inget annat alternativ. Nyttigt eller ej, det var i alla fall så här frukosten såg ute på det lokala fiket, 10 meter från vår ytterdörr, varje dag! Kanske den godare cappucinon ever!!!!! Vi kunde sitta läääänge och smutta på dessa. I bland blev det en sängfösare där också…

Lunch och middag

Vår Airbnbvärd Iacoppo var väldigt stolt över sin stad och dess mat. Han var noga med att vi t ex inte skulle är Pasta bolognese. När vi lite naivt frågade varför, spände han ögonen i oss och sa, som en självklarhet; Ni kan väl inte beställa in man från Bologna när ni är i Rom!!!! För att hjälpa oss ”gå den rätta vägen” fick vi massor med tips, inte så mycket på restauranger, som på var vi hittade de, enligt honom,  bästa kockarna. Å de hittade vi på allt i från trendiga finrestauranger till små lite undanskymda kvarteskrogar och pizzerior. Så vi ägnade oss en dryg vecka att gå i flera timmar varje dag med härliga avbrott för fika, lunch, ett glas vin eller två och sedan en lång och härlig middag. Att det sedan var soligt och 30 grader varmt (i november) gjorde att det blev en fantastisk city-semester.

Ett tempel för mat

En dag ägnade vi oss åt att med alla sinnen frossa på Eataly, som även finns i Stockholm. Tänk er ett mellanting mellan IKEA och ett tempel, helt ägnat åt mat och vin! Det var nästan lite mattporr över det och man skämdes inte att exponera allt, överallt!

Ett urval av de lokala microbryggerierna!

Vi pratar om 2 meter höga lagerbladsbuskar till salu!

Hela kompexet var i fem våningar varav en helt ägnades åt vin!

Mat på stan

Sen fanns ju alla härliga ställen, stånd och krogar på stan som stolt visade upp sig. Det jag gillar är att det känns befriande att slippa all perfekt putsad och glänsande frukt och grönsaker. Jag går mycket mer i gång på det naturliga och lite rufsiga, än det perfekta.

Det var 30 grader varmt hela veckan så då var det väl tur att det fanns lite hemglass-bilar 🙂 Gillar ni mat – åk till Rom!