Mat är alltid gott, och det brukar stå för 50 % av upplevelserna när vi reser, oavsett vart vi reser. På vår Ecuadorresa var det tre ingridienser som alltid kom igen. Matbanan, majs och popcorn och de serverades, osaltade ungefär som vi äter potatis eller ris.

Brukar vara för är man långt in i Amazonas eller på 4.500 möh i Anderna så är man glad om man hittar nåt ställe att äta på överhuvudtaget. Vi hamnade en gång på en bensinstation/återvinningscentral/busstation/ handelsbod/systembolag/restaurang och de hade sanslöst billig sprit till salu. Jag försökte kolla efter kontrollappen över korken, men icke  och är det billigt så är det! Och inte blev vi sjuka av den heller. Tillbaka till maten, de serverade också ”Dagens”. Förrätt, huvudrätt och dessert + dricka och kaffe kostade ca 10 :- Nu kanske ni förstår att spriten var billig också! Ett helrör ”Koskenkorva” gick väl loss på ungefär lika mycket.

Vi är i och för sig ganska tåliga av oss när det gäller mat men normalt brukar vi ha någorlunda koll på vad vi stoppar i oss. Denna gång hade vi inte den minsta aning om vad det var vi åt. Vi är ganska övertygade om att det var nån form av majssoppa men köttet? Skulle kunna vara fläskkött om det inte var för att vi inte en enda gång såg nån som serverade fläskkött, såg inga grisar heller. Skulle också kunna vara kalv, men det stämmer inte med priset, kalv är för dyr ingidiens. Lamm eller får hade vi känt igen smaken på. Vad återstår förutom marsvin som är vanligt i Anderna, fast inte troligt för det anses vara en ganska exklusive rätt  och som vi nästan åt i Quito eller hund? För hundar fanns överallt….