Jag tycker om kaffe i alla former och väljer olika sorter och tillagningssätt beroende på tid på dagen, tillfället och vad jag är sugen på. Kör ibland på bönor jag mal själv, ibland på ”kapselkaffe” och då och då blir det Nescafé. I bland blir det presso och ibland får det dra, ungefär som the.

Oavsett kaffetyp så är omgivningen viktigt och att dricka morgonkaffet på ”morgonaltanen” omgiven bland pelargoner måste ju vara en av de bästa starter på en dag man kan tänka sig. Solen skiner, det finns absolut ingen insyn och fåglarna verkar bli glada för lite publik för de sjunger alldeles galet och öronbedövande.

Trots den högljudda konserten är det på nåt sätt väldigt tyst och rofyllt att vakna till på detta sättet. Det blir som nån form av meditation om man är ensam. Är vi båda på plats blir det lite lågmälda tankar om dagen.

Hur startar ni era dagar helst?

Nu fungerar det gamla  blomstebordet som en barnkammare för pelargoner. Tanken är att den blir alldeles fullproppad av sticklingar i sommar. Nedan är några av de som övervintrat i garaget.