Näe, inte alls men jag försöker göra det jag kan. Nu för tiden så källsorterar vi som en självklarhet. Det går liksom inte att komma undan. Det finns många smarta lösningar att förvara det i och för vår del så finns återvinningsstation i direkt anslutning till mataffären. Utmaningen nu är väl att se till att inte ”bära hem” så mycket som behöver sorteras eller återvinnas.

Vi försöker också leva så kemikaliefritt som möjligt och sen några år tillbaka tillverkar jag mitt eget rengöringsmedel. Kanske att det inte började med nåt miljötänk, mer som ett litet pyssel, och att det faktiskt är dekorativt, jag använder ju gärna mat som dekoration.  Det är hur enkelt som helst och funkar kanon till vardagsrengöringen. Gör så här:

Skala 2-3 citroner och pressa ur lite av saft och lägg i en glasburk. Fyll på med 3 dl 24%-ig ättika och 3 dl vatten. Låt stå i ca 14 dagar. Om man vill kan man späda med vatten men jag tar det som det är, fyller en sprayflaska och trycker i några droppar diskmedel. Luktar det inte ättika? Jo då, men dels så balanseras den upp lite av citrusen och sen försvinner lukten fort. Är jag på humör har jag låtit en eller två rosmarinkvistar fått ligga med och goa sig.

Mitt senaste ”projekt” är att låta granskott dra sig i ättika, utblandat med lite vatten, för att få fram den där skogsdoften. Har ingen aning om det lyckas eller ej, om två veckor får vi se 😉 OBS – tänk på att allemansrätten inte tillåter att plocka granskott, så fråga först! Själv behövde jag bara fråga mig själv, efter som vi har granar på tomten.