Mat är vackert!

Jag har en gammal dröm om att ha ett riktigt ”provensalskt” lantkök. Nästan så att hönorna går fritt och där det hänger skinkor och korvar i taket. Självklart står det alltid några grytor och puttrar och det doftar underbart från brödet som gräddas i den vedeldade ugnen. Ja, ni fattar! Nu är ju livet inte riktigt konstruerat att det låter sig göras men jag gör mitt bästa för att försöka få till den känslan.  Jag låter så mycket mat, livsmedel och kryddor stå framme som det bara går. Använder dem helt enkelt som funktionell dekoration.

Tomater, paprikor och frukt står självklart framme. Det är en dj-a skillnad på smakerna jämfört med om man tar fram  dem direkt från kylen, men det finns en massa andra livsmedel som också kan stå i rumstemperatur.

Löken står alltid framme och ibland blir det gröna ”blad” som inte bara är vackra att titta på utan även är kanon att klippa över en smörgås eller sallad. Lite som gräslökKryddor är en självklarhet och rosmarin och basilika finns alltid hemma. På sommaren sår jag flera sorters basilika men på vinter är det köpt som gäller. Jag planterar om i riktig jord och sen räcker en liten kruka hur läge som helst. Den får också mer smak!

Ägg behöver inte stå i kylen (kolla hur de är placerade i affären) men är kanske inte alltid så snygga. Dessa färgade jag till påsk med kaffe, the, rödbetor och gurkmeja och de får stå framme så länge de inte luktar…