Ett absolut måste när man är i Italien är ju att att njuta av den italienska maten. Å det försökte vi verkligen att göra under Rom-helgen. Vi bodde så bra till att vi hade fantastiska lokala krogar och små kvartersrestauranger alldeles runt hörnet.

Vi åt t ex en fantastisk fiskmeny på Sughero, Tonfisk, bläckfisk, musslor, pasta… Personal som gjorde sitt yttersta för att vi skulle bli nöjda och den räknas som en av de tio bästa fiskrestaurangerna i Rom (Bilden ovan är lånad från deras hemsida).

En tonfisk som knappt mött stekpannan, serverad med en pumpasås

Att äta en sen lunch och plocka lite med en antipasto eller små ”smörgåsar” tillsammans med ett glas vin, att passa på att vila fötterna lite och att känna att man har all tid i världen att bara sitta och det enda problemet just där och då är att kluta ut vad man ska äta till middag – då är det härligt!


Man verkade vara stolt över sin mat och sina råvaror för det var väldigt vanligt att de presenterades på ett vackert sätt, både i affärerna som i restaurangerna. Så håll tillgodo och tänk er alla dofter…