Ibland blir det inte riktigt som man planerat! I

bland får verkligheten och förnuftet för sig att lägga sig i och stöka till det. Enligt den perfekta planen skulle det vara 25 grader varmt i luften och 22 grader i vattnet. Det skulle blåsa 3-4 m/s från väster och alla gästhamnar, öar, kobbar och skär skulle vara halvtomma så att vi kunde välja precis var vi ville ligga. Efter några timmars perfekt segling skulle vi lägga till och då skulle cavan hunnit bli lagom kyld och stå och vänta i sittbrunnen mellan svala dopp i ett hav som doftade salt och tång.

Nästa dag skulle börja med ett morgondopp och frukost innan en go långpromenad på solvarma klippor och med småilskna fiskmåsar snurrande över våra huvud. Sedan skulle jag plocka med båtens alla kuddar, lägga mig på fördäck och långsamt, mycket långsamt, vaggas in i ett stadium nånstans mellan verklighet, sömn och dröm. Tiden försvinner men jag är ändå medveten om att båten småguppar lite på vågorna, C har satt på kaffe och det är en fisk som hoppar i vattenytan. Eller så är det inte medvetet utan nånstans i mitt inre som dessa ljud, dofter och rörelser finns. Men känslan av totalt och absolut trygghet är i alla fall verklig. Har ingen som helst aning om hur länge jag legat där men det verkar visst vara dags och läge att provsmaka kvällens vin. Nu verkar ju allt vin vara perfekt till en bit grillat på sjön, men man kan ju alltid använda det som ursäkt… Har man nu varit riktigt duktig i sin planering finns det ytterligare kvar ett dygn innan det är dags att avsluta helgen.

Inget fel på verkligheten heller

Nu blev det ju inte riktig som planerat. Det blev i stället en skön och go fredagskväll med kökshäng och go musik. Sovmorgon och morgonkaffe i solen på altanen och det där som måste/bör göras är ju faktiskt ganska trevligt. Och utan planering finns det även nu minst ett dygn kvar på helgen. Verkligheten är inte så dum heller men det hindrar inte att man kan längta lite till den perfekta planeringen och den perfekta solnedgången.