Man kan vara precis hur lat som helst!

I går var första dan på min semester och nu ska det latas både högt och lågt. Det ska  fixas och trixas och pysslas. Att lata mig innebär sällan att inte gör någonting alls. Tvärtom, det handlar om att göra sånt jag tycker om men kanske inte riktigt tar mig tid till i vanliga fall. Att ligga kvar i sängen hur länge som helst och riktigt frossa i nån serie – det ena avsnittet efter det andra – låter sig ju kanske inte göras så ofta. Så halva förmiddagen ägnades åt just detta! (Ok, just detta är ju nästan som att inte göra nånting alls, men det går i alla fall under kategorin som nåt jag vill göra) Eftersom det gick åt en kopp kaffe till varje avsnitt så blev ju också koeffeindepån väl påfylld, fast det brukar den ju å andra sidan alltid vara 😉

Det handlar också om att dra ner tempot lite och att låta saker ta den tid det tar, i stället för att försöka vara så effektiv som möjligt.

Jag ska läsa massor med böcker ”analogt” och  låta ljudböckerna vila lite. Jag ska ägna några timmar till att rensa i kylskåp och frys. Även garderoberna ska gås igenom och rensas ut. Inte för att jag på något sätt är nån fashionista, utan för att jag alltför ofta spontanköper saker som jag aldrig använder. Bättre då att nån annan kan få nytta av dem.

Lite så här ser nästan alltid mina första semesterdagar ut, förmodligen så även i år. Men om några dagar är det dags att packa för att möta upp vår seglarkompis N nånstans efter norska kusten. Vi ska mönstra på och segla med hans båt nån vecka eller så. Vi längtar!!!

Så ser de lösa planerna ut men vem vet, vi kanske struntar i kylskåp och garderober, skrotar planerna helt och seglar några dagar i stället. Man kan aldrig veta…

Hur ser era sommarplaner ut?