Nu börjar mitt liv bli så digitalt så att det nästan får negativa konsekvenser. Nu behöver jag t ex inte komma ihåg vad jag ska göra eller var och när. Det är ju så klart fantastiskt på jobbet. Tänk vad tid som gick åt när man satt ett helt gäng och bläddrade i sina kalendrar för att hitta en gemensam tid för nästa möte. Nu får nån i uppdrag att kalla, dessutom rätt in i kalendern så jag behöver inte komma ihåg, inte ens anteckna det. Effektivt!

Fast jag gör ju saker privat också; frissan, tandläkaren, restaurangbesök, hotellbokningar eller som i morgon när jag ska fixa ett stenskott på bilen. Jag bokade tid på nätet och de påminner mig i telefonen. I fall jag skulle glömt det…

För ett tag sedan var vi i Stockholm och hade bokat bord på en restaurang, och självklart kom det ett sms med en bekräftelse på bokningen. För säkerhets skull kom det ett sms till dagen innan. I fall jag skulle glömt det…

Jag åker ju ganska ofta tåg, och då har man ju både biljetten och ”kom-i-håget” i telefonen. Tyvärr är det ingen som påminner en om att inte glömma laddaren till telefonen. Så att man kan veta var man ska sitta, eller faktiskt kunna visa biljetten. (Undrar om man skulle ta och uppfinna en app som påminner om att ta med en laddare. Kanske att man kan koppla den till GPS så att den larmar när man lämnar hemmet… 😉 )
Insåg för ganska länge sedan att jag slutat skriva, ja med penna alltså. ”Förr i världen” skrev jag jättesnyggt, gick på kurser i kalligrafi och hade t.o.m ett extraknäck med att skriva matsedlar åt en finkrog i Göteborg på handgjort papper. Men nu kan jag knappt läsa mina egna kråkfötter. Detta tänker jag ta tag i och har köpt fina anteckningsböcker, fina pennor och börjat träna upp mig igen. Inköpslistorna görs inte längre i telefonen utan på fint papper. Jag har också börjat göra anteckningar för hand på jobbet igen. Kom på att jag bättre kommer ihåg på det sättet. Jag inte bara skriver text utan det blir många krumelurer, understrykningar och pilar. Nästan som en mindmap. Nu är det inte bara jag som tycks funka så,  visar en amerikansk forskarstudie. Tänk att jag funkar precis som forskningen visar!

Snart dags att se om jag hittar mina gamla kalligrafipennor, annars kan väl den som känner sig berörd se det som en vink inför julen….