Helgen har tillbringats i Skagen, på grund av (eller egentligen tack vare) att C är här för ett jobb. Följer gärna med när det passar, och har varit här ganska många gånger de senaste åren.

Jag tycker om Skagen, kanske mest lite lite före säsongen startat, eller lite lite efter. Just denna helgen verkar det mesta vara igång men det var ändå mest danskar man träffade på. Förutom i gästhamnen, där det som vanligt var fullt med norska flaggor. Normalt brukar man träffa på massor med folk man känner.

Enligt FN:s World Happiness Report 2017 så är ju danskarna världens näst lyckligaste folk, i år nerpetade av norrmännen, medan vi svenskar ramlat ner från åttonde till tionde plats. Vet inte riktigt hur de räknat fram det men visst stämmer fördomen om det danska gemytet! I går var vi ute och gick i blåsten men inte stoppade den danskarna. Redan vid halvtvåtiden-tiden på eftermiddagen var uteserveringarna fulla med folk och det var vanligare med ölglas än kaffekoppar. Vi hamnade på Bodilles kro och under stora parasoller, infravärme och med hjälp av filtar, så satt vi tillsammans med det som verkade vara Skagens lokala PRO-förening. Efter ett tag sjöng vi också med i trubadurens blandning av irländsk folkmusik och Elvislåtar, och även vi klappade takten. Däremellan gjorde vi som alla andra och log mot allt och alla. Om folk var berusade? Nääe, de var glada och sprang mest omkring och kramade alla de kände!

För övrigt ägnades dagen mest åt att promenera runt och fönstershoppa. Det finns ett gäng affärer som jag gärna sticker in nosen i. Särskilt de med dansk design och konsthantverk men också de som säljer det man inte hade en aning om att man någonsin velat ha. Det finns en liten affär – Namaste – jag alltid återkommer till och även denna gång blev det två keramikmuggar. Tyvärr, eller tack och lov, är prisläget lite för högt för att det- utöver några muggar – ska bli nåt annat än fönstershoppande.

Vill ha!!!!!! Men den kostar 9.500 DKR = ca 12.100 SEK  😰

Vill också ha!!!!! Har tittat på dessa fågelholkar de senaste åren, De är helt fantastiska, men de kostar 25.000 DKR och omräknat till svenska pengar blir det ca 31.750 SEK

Om nån kommer ihåg min önskan/bild/dröm av ett provensalskt kök förstår ni att jag skulle kunna fylla en hel kundvagn, men har man varit i denna affär, förstår man också att jag inte skulle kunna ha råd med knappt nånting. Vi pratar överpriser!!!!!

Brydde mig inte ens om att kolla vad denna torkställning kostade. Nöjde mig åt att njuta av designen!

Här handlar väl bilderna mera om att  Munch:s slakteri/charkuteri lyckats göra en ”mataffär” till ett event och en upplevelse. Som en saluhall i miniatyr, fast exclusivt och ”stylat”. Om jag fick drömma om en andra karriär så är det detta jag skulle vilja göra. Nån, som vill vara med och finansiera….. ?