Är man i Los Angeles så är ju ett besök i Venice Beach ett absolut måste. Det blir ju gärna så att om man åker till extremt turistiska ställen  så är det bara att go with the flow!  Vi bodde, och utgick från Hollywood, och blev ganska snart varse vilken enorm stad/region som LA är. Det där med att gå till och från kunde man ganska snart glömma. T ex så tog det oss ca 1,5 timma enkel väg att ta oss till Venice Beach med buss.

Fördomarna stämde

Mina fördomar om Venice Beach var att det är ganska flummigt och lite fast i hippietider, och gissa om det stämde! Det var mycket kreativa yrken, människor, livsstilar och ”spännande” doftmoln. Det var en salig blandning av turister och de som hade beachen som – någorlunda – fast punkt i tillvaron. För en annan fördom som tyvärr stämde var att det fanns precis lika många hemlösa här som i resten av LA. Det fanns människor vars ägodelar fick plats i en platskasse. Många hade inte ens en kudde att sova på. Vi mötte flera gånger under dagen en man som med döda ögon släpade runt med ett täcke och kramade det hårt. Förmodligen av rädsla av att bli av med det. Jag kan ärligt säga att det kändes ganska självklart att man gjorde allt för att döva smärtan och livet, och att vilka droger som helst kunde duga.

Det fanns också gott om lagliga droger. Den 1 januari 2018 så blev det lagligt med marijuana för medicinskt bruk. Det lite mer kontroversiella var väl kanske att är så många sjukdomar som kan botas…

Följ med i färger, dofter och galna miljöer

Men om man, för en stund. lyckas filtrera bort eländet så är Venice Beach galet färgstarkt, vibrerande och mycket underhållande. Så häng med!

Även här serverades det fantastiska margaritas!