Kvitsöya är en liten  ö och idyll, en bit utanför Stavanger. Det verkade vara ett populärt ställe för det blev snabbt fullt i den lilla hamnen. Husen var vita vackra, och väl underhållna och trädgårdarna var fulla av rosor.

 

Vi låg där bara en natt men hann med en härlig långpromenad runt ön. Lite ”äventyrlig” också, särskilt för mig som är höjdrädd, och många branta klippor och skrevor att ta sig över var det. Jag pep lite, men insåg snabbt att det var bara jag som var gnällig och varken Niklas eller Calle hade särskilt mycket sympatier för min klagan. Däremot är jag inte ett dugg rädd för får, vilket var tur för de fanns överallt!. De såg mest lite uttråkade och tjuriga ut, att vi liksom hade mage att komma och störa dem, på deras favoritplatser!

Landskapet var nästan lite trolskt, och jag lovar, jag hade inte blivit ett dugg förvånad om det klivit fram ett litet troll bakom nån sten. Eller varför inte Gandalf…. eller nån liten hobbit…