Att resa i tjänsten är ju inte alltid nåt att längta efter, men man kan förhålla sig till dem så att de känns ok. Jag brukar försöka se dem som möjligheter till att göra det man kanske inte alltid kan eller hinner göra i vanliga fall.

Egen lyxig tid

Ibland är det lyxigt att kunna krypa ner i en fräsch och nybadad hotellsäng tidigt, mycket tidigt, och bara sova. Kanske sova ikapp, eller bara för känslan av att kunna sova eller snooza läänge!

Ett annat tips är att gå all in och packa med ett spa-kit. Att lufsa omkring och lägga ansiktsmask och  hårinpackning, kanske lite ”fotvård” eller fixa naglarna det är lyx. Det är ju inte så att man blir ett dugg snyggare, men attans vad man mår bra.

Läs mer om vår härliga spa-helg på Ästad Vingård

En klassisk lyx är ju att grotta ner sig och försvinna i en bok och eftersom jag mer och mer lyssnar så är det skönt att krypa ner mellan fluffiga kuddar och bara försvinna… Det kan hända att det slinker med en påse smågodis också.

Hinna jobba i kapp

Jag brukar försöka jobba i kapp med sånt jag varit tvungen att prioritera ner. T ex läsa in sig på sånt som är viktigt och intressant men inte akut. I bland handlar det om att i lugn och ro hinna tänka en tanke hela vägen! Reflektera, brukar det väl kallas. Att rensa och städa är också perfekt att göra. Att rensa i mappar, mejlen och i ”kom-i-håg”-listorna innebär, i alla fall för mig, att jag samtidigt rensar och städar lite i huvudet! Att jobba gör jag mest på resorna till och från och när det är klart är tycker jag att man kan vara värd lite lyx igen.

Filmkväll ombord

När jag fixat det mesta av jobbet så unnar jag mig ibland några avsnitt av favoritserien eller en film. Eftersom SJ:s wifi är lite svajigt, så lägger jag dem offline på paddan. Jag använder det för Netflix, men det lär visst funka i Viaplay också.

Har ni inte sett filmen så gör det!

Har du nåt bra tips för att göra tjänsteresorna lite roligare?