Lite som på julafton

Vi har ju tagit hjälp av en trädgårdsdesigner för att få liv i vår trötta trädgård och nu har ritningen/förslaget från Nicole Stenlund på Kungsbacka trädgårdsdesign kommit! Det är fantastiskt hur hon har lyckats fånga vad vi vill ha och det bli tydligt när hon visualiserar det med bilder! Hon har också lyckats att fånga upp när vi har lite olika viljor och önskemål och hittat jättebra kompromisser!

Precis en sådan här arbetsbänk/planteringsbord under köksfönstret och nära till köksträdgården har jag alltid velat ha!

C är lite svag för torn till klätterrosorna som ska vara i entrén

Tanken är att det ska vara ett smålandsstaket också

Massor med ritningar

Självklart finns det en mer specifik ritning. I själva verket flera stycken. En för helheten, en för belysningen, en för markplattor, stenar och stödmurar, en för alla växter och en alldeles speciell för entrén. Dessutom en låååång lista och förteckning på alla växter inkl skötselråd. Vi pratar pioner, löjtnanshjärtan, liljekonvaljer, nävor, riddarsporre, olika sorters klematisar och massor med rosor.

Nästa steg är att bestämma oss för är om vi ska genomföra allt på en gång eller dela upp det i olika steg. Sen ska vi ta in offerter, ta ner träd och förhoppningsvis kan vi komma i gång i början på hösten.

Det kanske inte är alldeles tydligt men detta ska snart bli vår nya entré!!!

Å här är ”planteringskartan” till entrén 😉