Jag älskar julen, dvs den tid som börjar med advent och slutar med nyårsdan. Det är dessutom den enda helgen jag firar på så sätt att jag pyntar och dekorerar. Fast det handlar inte om saker utan om färg, ljus och dofter och lite mysigt DIY-pyssel. Det handlar ju så klart också om god mat, men mindre och mindre för varje år.

Helgen är inte bara nåt som händer inomhus hos oss. Bor man som vi utanför ”upplyst” område så gäller det att försöka lysa upp även trädgården.  Har vi tur så snöar det lite och helt plötsligt så är världen och mörkret nästan magiskt.

Vi har förutom ljusslingor som går  på nätström även batteriljus som går på timer – smart! I år har jag hoppat upp lite i kvalitet så dessa ser riktigt äkta ut, med lampor som ”darrar” lite. Behöver jag säga att jag dessutom fullständigt frossar i stearin- och värmeljus inomhus?!

Nåt annat jag frossar i är blommor, framför allt hyacinter. Lite synd att det vackraste – de vita – också är de som doftar minst. Men det får väl kompenseras av antalet… Nu är det ju så enkelt att fixa enkla och fina arrangemang  och grupper själv så det behöver inte kosta särskilt mycket.


Nåt att planera i, lite mossa och några snören och en eller annan liten tomte, mer behövs inte 🙂

Man kan göra väldigt enkla saker också. T ex att lägga kransen som nog är tänkt att hänga på väggen under en lampfot och vips så blev den lite pimpad också.

Det bästa med helgerna är nog ändå när ma kan ha långledigt, vilket jag lyckats med i år. Att kunna lägga sig när man vill, sova så länge man vill ( och dessutom ligga kvar i sängen och läsa några timmar till) det är lyx. Att kunna ”skrota” omkring utan nåt enda krav brukar innebära att jag gör en massa mer saker än vad jag brukar. Städa kylskåpet, göra rent kakelfogarna i badrummet, rensa i lådor och skåp, sortera i papper…. Helt plötsligt är det helt ok och på gränsen till kul. Kanske för att det inte är ett måste och för att man har all tid i välden. Men det bästa är nog ändå tiden att kunna umgås med familj och vänner, och varandra! Så strunt i alla måsten o ha det gött!

Nu är helgerna slut, allt ska packas ner och sen är det bara att tänka vår och lite andra enkla DIY-pyssel. Hur var dina helger?

God fortsättning på er!